Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-01-2019 12:36

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής θα συμμετάσχει σε Συνάντηση ΓΔ των κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ, στη Βιέννη

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Σωκράτης Σωκράτους, αναχωρεί αύριο Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, για τη Βιέννη, όπου θα συμμετάσχει σε Συνάντηση Γενικών Διευθυντών των κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2019. Τον συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χαρά Παρλά.

Οι εργασίες της Συνάντησης κύριο στόχο έχουν την ετοιμασία της επόμενης Διάσκεψης Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Βιέννη, στις 8 και 9 Απριλίου 2019, στα πλαίσια της πρόσφατα ολοκληρωθείσας εξάμηνης Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ένωσης. Πέραν της ανταλλαγής απόψεων επί του προσχεδίου της ημερήσιας διάταξης της Διάσκεψης, οι Γενικοί Διευθυντές θα εξετάσουν το θέμα «Ανοικτό Κοινοβούλιο – ευκαιρίες και περιορισμοί», ζητήματα που σχετίζονται με την Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Ανταλλαγής Πληροφοριών μεταξύ Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (IPEX) και θα ενημερωθούν για ζητήματα της κοινοβουλευτικής διάστασης της Ρουμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

(ΑΧ/ΕΙ)