Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-01-2019 12:59

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο γεύμα του Παγκύπριου Ομίλου Ελπιδοφόρος

Ευχαριστώ θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Ομίλου Ελπιδοφόρος για την πρόσκληση να χαιρετήσω την όμορφη αυτή εκδήλωση που διοργανώνετε. Εύχομαι το 2019 να είναι ένας χρόνος με θετικές αλλαγές στη ζωή όλων μας.

Η ενημέρωση, η γνώση και η κατανόηση της ψυχικής ασθένειας και της αναπηρίας και των επιπτώσεων της στη ζωή των ανθρώπων και των οικογενειών τους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταπολεμούμε τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό.  Απαραίτητη είναι, επίσης, η διατήρηση της επαφής και της επικοινωνίας των μελών των οργανώσεων που ασχολούνται στον τομέα αυτό και γι’ αυτό σας συγχαίρω για την σημερινή εκδήλωση σας.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι δίπλα σε όλα τα άτομα με αναπηρίες και ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων για την κοινωνική προστασία, την απασχόληση και την κοινωνική ενσωμάτωση τους, είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας. Εργαζόμαστε για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών και προσανατολιζόμαστε προς ένα ποιοτικό σύστημα παροχής υποστηριχτικών υπηρεσιών μέσω του οποίου ο πολίτης με αναπηρία θα έχει πρόσβαση σε κάθε υποστηριχτική υπηρεσία την οποία χρειάζεται για να ζει με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής.

Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να αγωνίζεται καθημερινά για να παραμένει ενεργός πολίτης, συμμετέχοντας ισότιμα και δυναμικά στη κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Η εκπαίδευση, η εργασία, η ανεξάρτητη διαβίωση, η κοινωνικοποίηση, η συμμετοχή στις τέχνες, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, δίνουν νόημα στη ζωή μας, με στόχους που πρέπει να θέτουμε συνεχώς και να προσπαθούμε να επιτυγχάνουμε. Κάθε ένας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί με τις οργανώσεις, τις κρατικές Αρχές και  Υπηρεσίες, πορευόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά κι ευλογημένη, γεμάτη υγεία και δημιουργία.

Σημ.:   Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους της κας Υπουργού, η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης κα Χριστίνα Φλουρέντζου.

-----------------------

ΕΙ