Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2019 12:50

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου πραγματοποίησε επισκέψεις στα δημόσια νοσηλευτήρια

Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, είχε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες στα Γενικά Νοσοκομεία παγκύπρια. Ο Υπουργός Υγείας είχε συναντήσεις με τις διευθυντικές ομάδες των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με στόχο να εξεταστούν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην αυτονόμηση, αλλά και για τα επιμέρους ζητήματα σε κάθε επαρχία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι «πραγματοποιούνται συναντήσεις με τους Διευθυντές των νοσοκομείων, τους επιστημονικούς Διευθυντές και κάποιους Διευθυντές Τμημάτων, για να δούμε πώς προχωρούν με τα θέματα τις αυτονόμησης και πώς προχωρά το όλο εγχείρημα». Σημείωσε δε πως σε όλες τις συναντήσεις έτυχε ενημέρωσης για τυχόν προβλήματα και εξετάστηκαν τρόποι για επίλυσή τους.

Ακολούθως, ερωτηθείς κατά πόσον είναι ικανοποιημένος από την μέχρι σήμερα λειτουργία της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ο Υπουργός απάντησε ότι «η αυτονόμηση έχει ξεκινήσει εδώ και 3 – 4 εβδομάδες. Αυτή την εβδομάδα θα δοθούν και τα συμβόλαια σε όλο το προσωπικό, έχουν γίνει αποσπάσεις από την 1η Ιανουαρίου 2019, έχουν μπει όλες οι διαδικασίες και προχωρούμε».

Κληθείς να πει πώς προχωρά η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες, ο Υπουργός Υγείας απάντησε πως είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργολάβο του έργου, ο οποίος τον ενημέρωσε «προφορικά ότι το αργότερο θα έχει 6-8 εβδομάδες καθυστέρηση, άρα αντί Απρίλη ευελπιστούμε να μας το παραδώσει Μάιο αρχές Ιουνίου. Αυτό όμως ήταν προφορικό, δεν δόθηκε κάτι γραπτώς».

Επεσήμανε ότι αφού παραδοθεί το κτήριο, θα χρειαστούν κάποιες επιπλέον εβδομάδες, όπως προνοείται στο συμβόλαιο του εργολάβου, για να εξοπλιστεί. Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως η νέα πτέρυγα θα ολοκληρωθεί εντός του 2019, «εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα όπως μου τα ανέφερε σήμερα ο εργολάβος. Ευελπιστούμε διότι το χρειαζόμαστε επειγόντως».

Μετά τη συνάντησή του με τη Διευθυντική Ομάδα, ο Υπουργός Υγείας παρέστη, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην κοπή της βασιλόπιτας στη Γρηγόριο Κλινική. Ο κ. Υπουργός συνεχάρη και εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο που επιτελείται στην Κλινική, ενώ επανέλαβε τη στήριξη της Κυβέρνησης προς τους οροθετικούς συμπολίτες μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την παραχώρηση επιδόματος ύψους 300 ευρώ μηνιαίως, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

(ΜΚΥ)