Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-01-2019 09:07

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 29ης  Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 06:00 της 30ης  Ιανουαρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια,16 πυρκαγιές, 17 ειδικές εξυπηρετήσεις και σε 2 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 11:53 λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση των οδών Βίκτωρος Ουγκώ και Εθνικής Αντιστάσεως, στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη με ομάδα και όχημα διάσωσης. Δύο οχήματα μάρκας Nissan και Mercedes συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το πρώτο όχημα να ανατραπεί. Τρία άτομα αποπαγιδεύτηκαν με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων από το όχημα μάρκας Nissan και αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η ώρα 23:30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εργαστήριο επιδιόρθωσης ηλεκτρικών συσκευών στον ισόγειο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Καταλυμάτων, στην Αγία Νάπα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23:49. Η πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε μέρος του εξοπλισμού του εργαστηρίου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα και αναπνευστικών συσκεύων, και προληπτική εκκένωση των δύο διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνηθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και φαίνεται εκ πρώτης όψεως, η πυρκαγιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Η ώρα 02:49 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καφεστιατόριο στο ισόγειο τριώροφης πολυκατοικίας στην οδό Κωστάκη Παντελίδη (Πλατεία Σολωμού), στην Λευκωσία. Εκτός από την πυρκαγιά προκλήθηκε και έκρηξη με μεγάλο οστικό κύμμα. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας με τέσσερα συνολικά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05:10. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν με καπνούς και θερμά αέρια  διαμερίσματα στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, μέσω του φωταγωγού. Ένοικοι των πιο πάνω διαμερισμάτων εγκατέλειψαν έγκαιρα τον χώρο.  Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανευρέθηκε ένα νεκρό άτομο σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνούνται σε συνεργασία με την Αστυνομία .

Η ώρα 04:35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εφαπτομένο χώρο, ο οποίος αποτελούσε μέρος ατμοκαθαριστήριου στον δρόμο Αυγόρου–Δερύνειας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05:13. Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές μέρος του εξοπλισμού. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.                                                  

(ΜΛ)