Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-03-2018 15:07

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Αρχίζει η εκτέλεση εργασιών στο βόρειο τμήμα του Παραλιακού Δρόμου την Δευτέρα 12 Μαρτίου

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού ανακοινώνει ότι οι κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο του πολεοδομικού έργου για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο Λεμεσού, από τη συμβολή του παραλιακού δρόμου με την οδό Κουμανδαρίας μέχρι την εκκλησία Αγίου Αντωνίου, συνεχίζονται κανονικά.

Από την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 θα αρχίσει η εκτέλεση εργασιών του βόρειου τμήματος του Παραλιακού Δρόμου, παρά τη συμβολή του με την οδό Δ. Χ" Παύλου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Παλαιού Λιμανιού.

Κατά το στάδιο των εργασιών, το βόρειο τμήμα του Παραλιακού Δρόμου από τη συμβολή του με την οδό Δ. Χ" Παύλου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Παλαιού Λιμανιού, θα παραμείνει κλειστό και η τροχαία θα εξακολουθεί να διακινείται στο νότιο τμήμα με αμφίδρομη κίνηση.  Θα εφαρμοστούν επίσης οι ακόλουθες τροχαίες διευθετήσεις:

(ι)      Κατάργηση της υφιστάμενης στάσης λεωφορείων στον παραλιακό δρόμο παρά την εκκλησία Αγίας Νάπας και δημιουργία προσωρινού κόλπου στο νότιο τμήμα του δρόμου ανατολικά της οδού Κουμανδαρίας.

(ιι)     Κυκλοφοριακή διαχείριση υφιστάμενων δημόσιων και ιδιωτικών χώρων στάθμευσης στα βόρεια.

(ιιι)    Μετακίνηση υφιστάμενης διάβασης πεζών τύπου Pelican, που βρίσκεται δυτικά της οδού Κουμανδαρίας σε νέα θέση ανατολικά της οδού Κουμανδαρίας, για εξυπηρέτηση και του επιβατικού κοινού στον προσωρινό κόλπο λεωφορείων.

(ιν)    Κατασκευή νέας προσωρινής και υπερυψωμένης διάβασης τύπου “Zebra” παρά το ΚΕΠ/Μώλος.

(ν)     Η είσοδος/έξοδος προς την ανάπτυξη του Παλιού Λιμανιού και μαρίνα Λεμεσού θα παραμείνει ανοιχτή.

(vι)    Οι υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης του παραλιακού μετώπου (Αρχής Λιμένων - Μώλου) θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Οι εργασίες αυτές αναμένονται να διαρκέσουν τέσσερεις μήνες.

2. Εργασίες στη λεωφόρο Αθαλάσσας την Κυριακή 11 Μαρτίου

To Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότιτην Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, μεταξύ των ωρών 07:00 - 15:00, στη λεωφόρο Αθαλάσσας, στο ύψος της οδού Δωριέων θα διεξάγονται εργασίες της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία θα διεξάγεται στη μία λωρίδα κυκλοφορίας για την κάθε κατεύθυνση.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία  που θα προκληθεί και καλεί  το κοινό  όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy, στην οποία δίδεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια εκτέλεσής τους.

 

(ΜΛ/ΣΧ)