Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-03-2018 12:18

Συμμετοχή αντιπροσωπίας της Βουλής σε συνεδρίες Επιτροπών της ΚΣΣΕ

Η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), και ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος της ίδιας αντιπροσωπίας, μεταβαίνουν την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018, στο Παρίσι για να συμμετάσχουν στις συνεδρίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Συνέλευσης και της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Δεσμεύσεων και Υποχρεώσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Μαρτίου 2018 αντίστοιχα.

Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, το θέμα της προστασίας των θυμάτων της τρομοκρατίας, την κατάσταση στη Συρία και τις συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή, την κατάσταση στη Λιβύη και το ρόλο του Οργανισμού και θα αξιολογήσει το θεσμικό πλαίσιο του Συνεταιρισμού για τη Δημοκρατία μεταξύ της ΚΣΣΕ και του Κοινοβουλίου του Μαρόκου.  

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα αξιολογηθεί η πρόοδος σε αριθμό χωρών – μελών σε σχέση με την τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεών τους έναντι του Οργανισμού, ιδιαίτερα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Θα εξεταστεί συγκεκριμένα η κατάσταση στην Τουρκία, την Αρμενία και την Ουκρανία.

 (ΑΧ)