Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-03-2018 13:26

Συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο με τη συμμετοχή μελών αντιπροσωπίας της Βουλής, στη Γενεύη

Στα πλαίσια των εργασιών της 138ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που αρχίζουν το απόγευμα στη Γενεύη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο, με τη συμμετοχή μελών της αντιπροσωπίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Κύπριοι βουλευτές ενημέρωσαν τους Συντονιστές της Ομάδας για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Crans Montana λόγω της τουρκικής στάσης. Επανέλαβαν, ωστόσο, την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στην επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων προς εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα στη βάση του διεθνούς δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του κοινοτικού κεκτημένου.

Οι Κύπριοι βουλευτές αναφέρθηκαν εξάλλου στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου και υποστήριξαν ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, κ. Μαρίνος Μουσιούττας και κα Άννα Θεολόγου.

-----------------------

ΕΙ