Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-08-2019 08:27

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 31ης Ιουλίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 1ης Αυγούστου2019 ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, δεκατέσσερις πυρκαγιές, δεκατρείς ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 13.14 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αποκάλαμες, άγρια βλάστηση και ελιές νοτιοδυτικά του χωριού Ζύγι. Ανταποκρίθηκαν τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ με δέκα πυροσβέστες και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.25. Για το έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν και δύο στελεχωμένες φορητές πυροσβεστικές μονάδες του Ταμείου Θήρας του και Κοινοτικού Συμβουλίου Χοιροκοιτίας καθώς και δύο εκσκαφείς. Επίσης αεροσκάφος του Τμήματος Δασών που βρισκόταν σε περιπολία πραγματοποίησε δύο ρίψεις νερού. Η πυρκαγιά κατέκαυσε δεκατέσσερα εκτάρια γης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία, χωρίς να αποκλείεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από σκόπιμη καύση. 

Η ώρα 16.00 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά  στην οροφή των υπό ανακαίνιση κοιτώνων της μονής του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.00. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μέρος της οροφής καθώς επίσης και μέρος του ξύλινου πατώματος. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε αποδόμηση της οροφής. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από εργασίες μόνωσης που γίνονταν στην οροφή.

Η ώρα 17.14 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξύλινα καλούπια για κατασκευή πλάκας ορόφου στην οροφή ανεγειρόμενου κτηρίου εντός του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της ΑΗΚ στο Βασιλικό. Ανταποκρίθηκαν από την  ΕΜΑΚ και από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.53. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν 40Χ12 μέτρα ξύλινων καλουπιών. Οι εγκαταστάσεις του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού δεν τέθηκαν σε κίνδυνο σε καμία περίπτωση. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

(ΜΓ)