Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-03-2018 11:00

Χαιρετισμός του Επίτροπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της πρωτοβουλίας «Πρασινίζω την Κύπρο»

Η ανάγκη καλύτερου συντονισμού  για πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στόχο να  ενισχύσουν το πράσινο και να ενδυναμώσουν την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στο τόπο μας, έδωσε το έναυσμα να γεννηθεί η πρωτοβουλία «Πρασινίζω την Κύπρο». Ένα χρόνο μετά η πρωτοβουλία αυτή η οποία ιδρύθηκε από την  Επίτροπο Περιβάλλοντος, Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ, το Τμήμα Δασών, το Φιλοδασικό Σύνδεσμο και την Ένωση Κοινοτήτων κατάφερε να συντονίσει  χορηγούς, οργανωμένους  φορείς αλλά και εθελοντές. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεπεράσουμε την κάλυψη των καμένων περιοχών στα θέματα αποκατάστασης του περιβάλλοντος στη Σολέα και στην Αργάκα και να συνεχίσουμε με άλλες περιοχές και κοινότητες.

 Η συμμετοχή εθελοντών πολιτών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ήταν σημαντική σε αυτή την προσπάθεια. Η κοινωνία των πολιτών ήταν βασικός μας σύμμαχος στην προσπάθεια αποκατάστασης καμένων περιοχών καθώς σημαντική ήταν και η συνεισφορά εταιρειών και επιχειρήσεων, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Καλούμε όλους, πολίτες, οργανωμένα σύνολα, ιδιώτες, να συνεχίσουμε αυτή την συμμαχία για τον πόλεμο υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Ένα πόλεμο τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε.

(ΑΧ)