Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-08-2019 10:21

Εργασίες σε κεντρικές Λεωφόρους στην πόλη της Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων, ανακοινώνει ότι, οι εργασίες στα πλαίσια του Έργου "Μελέτη και κατασκευή του Κάθετου Δρόμου που συνδέει το Νέο Λιμάνι Λεμεσού με τον Αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου, Φάση ΙΙ - Τμήμα Β (Παράλληλος Δρόμος)",  συνεχίζονται κανονικά, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2019.

Στα πλαίσια εργασιών για ασφαλτόστρωση του κόμβου του Νέου Λιμανιού, και των προσβάσεων του, ο κυκλικός κόμβος του Νέου Λιμανιού Λεμεσού καθώς και τμήμα της Λεωφόρου Ομονοίας από τη φωτο-ελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Φρ. Ρούσβελτ μέχρι τον κυκλικό κόμβο, θα είναι κλειστά στην κυκλοφορία από το Σάββατο 31/8/2019 και ώρα 5:00 π.μ. μέχρι τη Δευτέρα 2/8/2019 και ώρα 5:00 π.μ..  Η διακίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της Λεωφόρου Φρ. Ρούσβελτ, του Κάθετου Δρόμου, του Παράλληλου Δρόμου και την οδό Σερίφου.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, ανακοινώνεται ότι στη Λεωφ. Μακαρίου Γ΄ παρά τη φωτοελεγχόμενη συμβολή με την οδό Αγίας Ζώνης από την Παρασκευή 30/8/2019 μέχρι και την Κυριακή 1/9/2019, θα εκτελούνται εργασίες αποσυναρμολόγησης οικοδομικού γερανού από Εργοληπτική Εταιρεία.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα γίνουν οι εξής κυκλοφοριακές διευθετήσεις:

(α)     Την Παρασκευή 30/8/2019, από η ώρα 07:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ, θα είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφ. Μακαρίου με ανατολική κατεύθυνση μήκους 100μ. από τη συμβολή της με την οδό Πλάτωνος μέχρι τη φωτο-ελεγχόμενη συμβολή με την οδό Αγίας Ζώνης.  Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

(β)     Το Σάββατο 31/8/2019, από η ώρα 15:00 μέχρι τις 21:00, θα είναι κλειστό με ανατολική κατεύθυνση το τμήμα της Λεωφόρου Μακαρίου Γ΄, από τη φωτο-ελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγ. Φυλάξεως, μέχρι τη φωτο-ελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Αγίας Ζώνης.  Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη Λεωφόρο Αγ. Φυλάξεως και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.

(γ)     Την Κυριακή 1/9/2019, από η ώρα 05:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, θα είναι κλειστό με ανατολική κατεύθυνση το τμήμα της Λεωφόρου Μακαρίου Γ΄, από τη φωτο-ελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγ. Φυλάξεως μέχρι τη φωτο-ελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Αγίας Ζώνης.   Η τροχαία θα διοχετεύεται στη Λεωφόρο Αγ. Φυλάξεως και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο. 

Η διαχείριση της τροχαίας θα γίνεται με αστυνόμευση.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων και ο Δήμος Λεμεσού απολογούνται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλούν το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινές οδικές σημάνσεις και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας “www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

------------------------------------

ΑΜ