Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-10-2023 11:57

Χαιρετισμός της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κας Αλίκης Στυλιανού στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της εκστρατείας «Ιστορίες Γυναικών – The STEAM edition»

Σας καλωσορίζω στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.  Είναι με ιδιαίτερη χαρά που το Γραφείο μας συμμετέχει σε αυτή την εκστρατεία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, που στόχο έχει την ενεργότερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας σε επαγγέλματα που αφορούν τις Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά, τα λεγόμενα STEAM professions.

Αναμφίβολα η περαιτέρω συμμετοχή και αύξηση της παρουσίας των γυναικών στα επαγγέλματα STEAM και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όχι μόνο θα ενισχύσει τα επαγγέλματα αυτά, αλλά θα προσθέσει στη διαμόρφωση πολιτικής από νέα οπτική γωνία. 

Σε ό,τι αφορά στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών - το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση του – είναι αντιληπτό ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαδραματίζουν σήμερα, όπως και πάντοτε, σημαντικότατο ρόλο στην ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών. Βασική αποστολή του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών είναι η αντικειμενική και συνεχής ενημέρωση των πολιτών, αλλά και της διεθνούς κοινότητας, για όλα τα θέματα που αφορούν στην Κύπρο, το Κυπριακό ζήτημα και τα θέματα που απορρέουν από τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της αξιοποίησης όλων των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφόρησης. Στόχος μας είναι η αποτελεσματική επικοινωνιακή στρατηγική, η κατανόηση του κυβερνητικού έργου και των θέσεων και δραστηριοτήτων της Κυβέρνησης, καθώς και η σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν. 

Στο πλαίσιο αυτό, είναι χαρά μας να συμμετέχουμε μαζί σας στην έναρξη αυτής της εκστρατείας με τη δημιουργία και προβολή των βίντεο έντεκα επιτυχημένων γυναικών, με την ευχή να αποτελέσουν πρότυπο για νεαρές γυναίκες που θέλουν να βαδίσουν στα χνάρια τους.

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών βρίσκεται δίπλα σας, δίπλα σε όλους τους πολίτες για ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. 

Καλή επιτυχία εύχομαι στην εκστρατεία που αρχίζει σήμερα.

Σας ευχαριστώ.

(ΑΦ/ΣΧ)