Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2019 12:12

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις εργασίες της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στο Βελιγράδι

Άρχισαν σήμερα στο Βελιγράδι, οι εργασίες της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, της οποίας ηγείται ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Δημήτρης Συλλούρης.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, συμμετείχαν σήμερα το πρωί σε συνεδρία της γεωπολιτικής ομάδας «12+», όπου συζητήθηκε πρόταση για προώθηση ψηφίσματος στην ολομέλεια της Συνέλευσης, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος για την κατάσταση στη Συρία.

Σε παρέμβασή του ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι αποτελεί πάγια τακτική της Τουρκίας να εισβάλλει σε άλλα κράτη, προβάλλοντας το πρόσχημα ότι δήθεν επεμβαίνει για ανθρωπιστικούς λόγους και προκειμένου να αποκαταστήσει την ειρήνη. Και εμείς οι Κύπριοι γνωρίζουμε πολύ καλά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου, τί συνιστά εισβολή. Η Τουρκία, πρόσθεσε, εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και σήμερα στη Συρία, προτάσσοντας ως βασικό επιχείρημα της τωρινής επιθετικότητάς της, το ανθρωπιστικό θέμα των τριών και πλέον εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία που κατέφυγαν στην Τουρκία, τους οποίους όπως υπογράμμισε, χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης για να λαμβάνει κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κλείνοντας, ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε ότι η βία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με βία και εξέφρασε τη βούληση της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση να συν-κηδεμονεύσει την πρόταση για ψήφισμα με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος για την κατάσταση στη Συρία.    

(ΕΚ)