Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-08-2024 15:16

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου με βαθιά συγκίνηση και θαυμασμό υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή τα μέλη της αποστολής της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας που συμμετείχε στους 33ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και τους συνεχάρη για τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλουν ακούραστα για να τιμήσουν την πατρίδα μας σε διεθνές επίπεδο.

Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης η Πρόεδρος της Βουλής τίμησε με το έμβλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων τους αθλητές και τις αθλήτριες της πιο πάνω αποστολής, τονίζοντας την πολύτιμη προσφορά τους στον αθλητισμό και στο ολυμπιακό ιδεώδες.

Η Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι όλα τα μέλη της αποστολής υπήρξαν άξιοι εκπρόσωποι της Κύπρου κάνοντας μας περήφανους με την αξιοπρεπή παρουσία τους και τις διακρίσεις τους. 

Παράλληλα η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε και το υποστηρικτικό έργο που καταβάλλεται από πλευράς όλων όσοι συμμετείχαν στην αποστολή όπως τους εκπροσώπους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, τις εμπλεκόμενες ομοσπονδίες, τους προπονητές καθώς και την οικογένεια των αθλητών που τους στηρίζει και πρέπει να τους στηρίζει σε κάθε τους βήμα. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να ακούσει από τους αθλητές και όλους τους φορείς που παρευρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπισε η πιο πάνω αποστολή στο Παρίσι, αλλά κυρίως όσα υπάρχουν και αφορούν τους αθλητές που αγωνίζονται στα ολυμπιακά αθλήματα.  Όπως επισημάνθηκε από τους αθλητές και τις αθλήτριες τα προβλήματα αυτά εστιάζονται κυρίως στο θέμα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, στην ανάγκη για οικονομική και έμπρακτη στήριξή τους από την πολιτεία, καθώς και στην απουσία των κατάλληλων υποδομών.

Συνακόλουθα η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε όπως υποβληθούν και εισηγήσεις από πλευράς όλων των παρευρισκομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών με στόχο τη στήριξη και σωστή οργάνωση του αθλητισμού στη χώρα μας.  Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι θα προβεί στα αναγκαία διαβήματα καταβάλλοντας προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων αυτών, διαμέσου της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ώστε οι αθλητές μας να μπορούν απερίσπαστα να αναδείξουν τις ικανότητες και το ταλέντο τους. 

Η Πρόεδρος της Βουλής στην πιο πάνω συνάντηση τίμησε τους ακόλουθους αθλητές:

  • Παύλο Κοντίδη, αθλητή ιστιοπλοΐας,
  • Denis Taradin, αθλητή ιστιοπολοΐας,
  • Μίλαν Τραίκοβιτς, αθλητή στίβου,
  • Μάριο Γεωργίου, αθλητή ενόργανης,
  • Άντρη Χριστοφόρου, αθλήτρια ποδηλασίας
  • Κάλια Αντωνίου, αθλήτρια κολύμβησης
  • Νατάσα Λάππα, αθλήτρια ιστιοπλοΐας,
  • Μαριλένα Μακρή, αθλήτρια ιστιοπλοΐας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)