Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-09-2024 16:15

Συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και της Υφυπουργού Ναυτιλίας με τον Υπουργό Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σαουδικής Αραβίας κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης υποδέχθηκε χθες Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024, τον ομόλογό του Υπουργό Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σαουδικής Αραβίας κ. Saleh Al-Jasser.

Ο Σαουδάραβας Υπουργός πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη και την Υφυπουργό Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αλλά και στο λιμάνι Λεμεσού, με τη συμμετοχή αντιπροσωπιών των τριών Υπουργείων, συζητήθηκαν διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο χωρών, καθώς και οι προοπτικές για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα των υποδομών και των θαλάσσιων μεταφορών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του Σαουδάραβα Υπουργού στην Κύπρο και στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου συζητήθηκαν θέματα υποδομών, το ταχυδρομείο και κοινές προκλήσεις, με έμφαση στη μελλοντική συνεργασία και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων. Επιθυμία του κ. Βαφεάδη είναι να συνεχιστεί η συνεργασία και να προσφέρει αξία στους λαούς και των δύο χωρών.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Υπουργός Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σαουδικής Αραβίας κ. Saleh Al-Jasser συμφώνησαν την ενεργοποίηση της κοινής ναυτιλιακής επιτροπής, η οποία θα εργαστεί για την ανάπτυξη ενός πλαισίου συνεργασίας για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η Υφυπουργός, αφού επαναβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, σημείωσε την ισχυρή βούληση της Κυπριακής Δημοκρατίας για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας.

Από την πλευρά του, ο Σαουδάραβας Υπουργός Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας αναφέρθηκε στις εποικοδομητικές συναντήσεις, όπου συζητήθηκαν πιθανές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έχουν ήδη ισχυρούς δεσμούς σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο International Maritime Organisation (IMO) και ο International Civil Aviation Organisation (ICAO). Ανέφερε ότι κατά τις συναντήσεις εξετάστηκε η συνεργασία στον ναυτιλιακό τομέα, την αεροπορική συνδεσιμότητα και την ενίσχυση των σχέσεων. Στο πλαίσιο του οράματος 2030, η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να γίνει κόμβος εφοδιαστικής αλυσίδας και να ενισχύσει τη συνεργασία με την Κύπρο, δήλωσε.

Η συνάντηση στο λιμάνι Λεμεσού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα επιβατών, στο τερματικό γενικού εμπορίου με τη φιλοξενία της διαχειρίστριας εταιρείας του λιμανιού Λεμεσού «DP World Limassol» σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

(ΣαΠ/ΝΖ/ΓΣ)