Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-10-2019 11:18

Στη Βουδαπέστη ο Κώστας Καδής για την 3η Διεθνή Σύνοδο για το Νερό

 

 

Σημαντικές διμερείς συναντήσεις και υπογραφή Μνημονίων Συναντίληψης Κύπρου-Ουγγαρίας στους τομείς της γεωργίας και των υδάτων 

 

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, πραγματοποίησε στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2019 διήμερη επίσκεψη στη Βουδαπέστη, όπου συμμετείχε στην 3η Διεθνή Σύνοδο για το Νερό. Στη Σύνοδο, στην οποία έλαβαν μέρος αρχηγοί κρατών, υπουργοί και εκπρόσωποι χωρών από όλο τον κόσμο, παρουσιάστηκαν πρωτοποριακά συστήματα και νέες μέθοδοι διαχείρισης των υδάτων. Η Ουγγαρία θεωρείται πρωτοπόρος, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς τις τεχνικές που έχει αναπτύξει σε σχέση με την ορθολογική διαχείριση των υδάτων.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο κ. Καδής είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Γεωργίας της Ουγγαρίας Δρ. Istvan Nagy και τον Υφυπουργό Εσωτερικών της ίδιας χώρας κ. Laszlo Felkai, με τους οποίους συζήτησε θέματα αρμοδιότητας των Υπουργείων τους. Η διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και πιθανές συνέργειες των δύο χωρών σε θέματα όπου υπάρχει συναντίληψη, οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον τομέα της γεωργίας και κτηνοτροφίας και οι προσπάθειες που καταβάλλουν στον νευραλγικό τομέα της διαχείρισης των υδάτων, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων.

Πολύ σημαντική θεωρείται η υπογραφή των Μνημονίων Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου με τα αντίστοιχα Υπουργεία της Ουγγαρίας, στους τομείς της γεωργίας και κτηνοτροφίας, καθώς και της διαχείρισης των υδάτων. Τα Μνημόνια αυτά, ανοίγουν νέους ορίζοντες για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και γενικότερα στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

(MAK)