Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-11-2019 13:38

Έναρξη Παροχής Υπηρεσιών Πιστοποίησης Εγγράφων «APOSTILLE» για δημόσια έγγραφα από το ΚΕΠ Κολοσσίου

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών επιθυμεί να πληροφορήσει τους πολίτες ότι, από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, θα αρχίσει η παροχή υπηρεσιών πιστοποίησης  εγγράφων «APOSTILLE» για δημόσια έγγραφα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) Κολοσσίου. 

Η πιστοποίηση «APOSTILLE» είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως και ήδη παρέχεται από τα ΚΕΠ Λευκωσίας 1 – Έγκωμη, ΚΕΠ Λευκωσίας 2 – Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, ΚΕΠ Λάρνακας, ΚΕΠ Αμμοχώστου, ΚΕΠ Πάφου, ΚΕΠ Πελενδρίου και ΚΕΠ Πόλης Χρυσοχούς. 

Επισημαίνεται ότι στα ΚΕΠ δεν διενεργούνται πιστοποιήσεις «APOSTILLE» για Ένορκες Δηλώσεις, τα έγγραφα ιδιωτικού δικαίου π.χ. διαθήκες, συμφωνίες και πληρεξούσια έγγραφα, καθώς και για τα πιστοποιητικά του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη και για άλλα εταιρικά έγγραφα. Για τις περιπτώσεις αυτές οι πολίτες θα πρέπει να αποτείνονται τόσο στο αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, όσο και στο προσωπικό του ίδιου Υπουργείου που στεγάζεται στο ΚΕΠ Λεμεσού.   

(ΑΜ/ΕΙ)