Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-12-2019 15:17

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας, στο Sharm El Sheikh

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου παρευρέθηκε στην εναρκτήρια σύνοδο του Παγκόσμιου Φόρουμ Νεολαίας που διεξήχθηκε στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου, ενώ συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah Al Sisi. Θέμα της στρογγυλής τραπέζης ήταν οι ευκαιρίες συνεργασίας και οι προκλήσεις στην περιοχή της Μεσογείου.

Στην παρέμβαση του ο κ. Φωτίου ανέδειξε τη θέση για ευρύτερες συνεργασίες σε τριμερές και περιφερειακό επίπεδο, ως κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση προκλήσεων και κινδύνων. Προκλήσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, διαχείρισης κρίσεων, μετανάστευσης και κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Φωτίου σημείωσε πως για να υπάρξει σταθερότητα, ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία στην περιοχή θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην κυριαρχία των κρατών, στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας καθώς και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Προέβη ακόμη σε εισήγηση για στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και τις μεσογειακές χώρες του Αραβικού Κόσμου.

Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε ακόμη στην παρέμβαση του στο πετυχημένο πρόγραμμα διασποράς ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ ο Επίτροπος Προεδρίας είχε συνάντηση με την Υπουργό Αποδήμων Αιγύπτου κα Nabila Makram. Θέμα της συνάντησης ήταν η συζήτηση για τα επόμενα βήματα της συνεργασίας, καθώς και θέματα που αφορούν στην τριμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19 Δεκεμβρίου 2019.

Είχε επίσης συνάντηση σε τριμερές επίπεδο με την κα Nabila Makram και με την Ελληνίδα Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη στην παρουσία εκπροσώπων νεολαίας των τριών χωρών.

(ΜΓ/ΕΙ)