Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-12-2019 10:30

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των σχολείων του Ριζοκαρπάσου

Απευθύνομαι με αισθήματα μεγάλης χαράς και βαθειάς εκτίμησης, όπως και συγκίνησης, προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων Ριζοκαρπάσου, καθώς και προς τους εκπαιδευτικούς των σχολείων οι οποίοι φέρνουν σε πέρας ένα πολύμοχθο και θεάρεστο ταυτόχρονα έργο που αξίζει κάθε επαίνου και συγχαρητηρίων.

Με τα ίδια αισθήματα απευθύνομαι και προς τους γονείς των παιδιών που τα στηρίζουν με κάθε τρόπο και μεταλαμπαδεύουν σε αυτά τις αρχές και τις αξίες των πολλών προηγούμενων γενεών που κράτησαν ζωντανή την ιστορία και τον χαρακτήρα της εσχατιάς αυτής της πατρίδας μας.

Οι συνθήκες που βιώνετε στην καθημερινότητά σας δεν είναι ασφαλώς οι καλύτερες. Είναι πολύ δύσκολες και δοκιμάζουν συνεχώς τις αντοχές σας, απέχοντας πολύ από εκείνες που ευχόμαστε να υπήρχαν από τη μια μέχρι και την άλλη άκρη του νησιού μας. Συνθήκες πραγματικής ελευθερίας, ασφάλειας, κοινής ευημερίας, συνεργασίας και συνδημιουργίας. Συνθήκες που ενθαρρύνουν τους νέους και ενισχύουν την πίστη και την αισιοδοξία τους για την προοπτική και το μέλλον της κοινής μας πατρίδας.

Λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, όπως και ενέργειες που προσκρούουν σε κάθε έννοια νομιμότητας, ηθικής και δικαιοσύνης, δημιούργησαν τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων την οποία οφείλουμε να ανατρέψουμε με μια λύση που θα επιτρέψει την επικράτηση και εμπέδωση των αρχών που προανέφερα.   

Το οφείλουμε ιδιαίτερα στους νέους που αγωνίζονται να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή τους, το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές, αλλά και σε σας ειδικά που ανεβαίνετε τον προσωπικό σας Γολγοθά και παραμένετε ριζωμένοι στη γη των προγόνων σας υπομένοντας με καρτερία τα προβλήματα που βιώνετε καθημερινά.

Δεν θέλουμε εγκλωβισμένους ούτε και πρόσφυγες στη δική μας πατρίδα. Θέλουμε μια χώρα στην οποία να είναι διασφαλισμένα για όλους ανεξαίρετα τους πολίτες τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες, όπως αυτό ισχύει σε κάθε κανονικό κράτος του κόσμου.

Η Κύπρος μπορεί να μας αγκαλιάσει όλους με την ίδια στοργή.

Θέλουμε να το επιτύχουμε αυτό. Είναι η προτεραιότητα, είναι το χρέος μας, η οφειλή μας. Θεωρούμε αδιανόητο να αποκοπούμε από τις ρίζες μας και να παραγράψουμε όσα μας συνδέουν με το παρελθόν και την ιστορία μας, και όσα επίσης οφείλουμε να πράξουμε για να φανούμε αντάξιοι της προσφοράς και των θυσιών των τόσων γενεών που προηγήθηκαν και λάμπρυναν την ιστορική διαδρομή μας σε αυτόν τον τόπο.

Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητά παιδία,

Μαζί με τις δικές μου ευχές για τα Χριστούγεννα και τον καινούργιο χρόνο μεταφέρω και εκείνες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς όλους εσάς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους τους εγκλωβισμένους μας εδώ στην περήφανη και ηρωική Καρπασία.

Είθε η γέννηση του Θεανθρώπου και ο νέος χρόνος να ενισχύσουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για τη σύντομη επανένωση του νησιού μας και τον οριστικό τερματισμό των προβλημάτων που βιώνετε.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

Χρόνια πολλά.

(ΡΜ/ΑΧ/ΕΙ)