Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-01-2020 11:19

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση του ΚΟΑΠ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ).

Παραδίδοντας την έκθεση, ο Επίτροπος ΚΟΑΠ κ. Τίμης Ευθυμίου είπε ότι «για πέμπτη φορά καταφέρνουμε να δώσουμε τα χρήματα προς τους αγρότες πριν τα Χριστούγεννα, από τον  Γενάρη που ξεκινά ο προγραμματισμός βάζουμε στόχο να δοθούν πριν τα Χριστούγεννα. Και φέτος καταφέραμε να δώσουμε άλλα 55 εκ. ευρώ εκτός τα επενδυτικά προγράμματα που είναι άλλα περίπου 20 εκ. ευρώ. Αυτό ευχαριστεί και τους αγρότες, αλλά συμβάλλουμε και στην οικονομία, διότι άλλα 55 εκ. ευρώ μπαίνουν στο παζάρι πριν τα Χριστούγεννα. Έτσι και ο στόχος μας φέτος θα είναι ο ίδιος και για τη φετινή χρονιά».

Τέλος, ο Επίτροπος υπενθύμισε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου πριν από δύο χρόνια με την οποία «υπήρξε αύξηση από 24 εκ. ευρώ σε 44 εκ. σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά και αυτό συνέβαλε στο να δεχθούμε ακόμη περισσότερες αιτήσεις».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραλαμβάνοντας την έκθεση, συνεχάρη τον ΚΟΑΠ «για την έγκαιρη καταβολή των εκταρικών επιδοτήσεων, κάτι που συμβάλλει και στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των γεωργών», είτε από δάνεια είτε από αγορά διαφόρων προϊόντων που χρειάζεται ο αγροτικός κόσμος.

Πρόσθεσε ότι «είναι ακριβώς μέσα σε αυτά τα πλαίσια που, λόγω και των πρόσφατων καιρικών συνθηκών και των καταστροφών που επήλθαν, η Κυβέρνηση με συνέπεια αντιμετωπίζει άμεσα τις οποιεσδήποτε ζημιές έχουν υποστεί οι αγρότες.

Έχουμε εισαγάγει τη νέα μεταρρύθμιση για την αγροτική ασφάλιση, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ενώ την ίδια ώρα άμεσα και έγκαιρα καταβάλλονται αποζημιώσεις για ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε για τον αγροτικό κόσμο ότι «θέλουμε να δούμε ότι εκτείνεται ένας τομέας δημιουργικής παρουσίας που πρέπει να ενθαρρύνεται, για αυτό και η ευαισθησία της Κυβέρνησης να ανταποκρίνεται άμεσα στις οποιεσδήποτε καταστροφές από καιρικές συνθήκες, ανάλογες με αυτές που αντιμετωπίζουμε είτε τώρα είτε κατά καιρούς».

 

(ΡΜ/ΕΧ/ΕΙ)