Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-01-2020 09:27

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 9ης Ιανουαρίου 2020 μέχρι και τις 07.00 της 10ης Ιανουαρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 18 κλήσεις για βοήθεια, τέσσερις πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Η ώρα 07.46 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας BMW Χ5 το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο παραπλεύρως του δρόμου στη οδό Ζήνωνος στην Αραδίππου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό οχήμα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 07.59. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές εσωτερικά και εξωτερικά. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος.

Η ώρα 14.30 λήφθηκε κλήση για διάσωση ατόμου στο χωριό Απλίκι στην Λευκωσία. Τετράτροχο μοτοποδήλατο μάρκας SYM κατέπεσε σε γκρεμό βάθους 25 μέτρων περίπου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Σταθμό Υπαίθρου Παλαιχωρίου και από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με ομάδες και όχημα διάσωσης.  Ένα άτομο (άντρας ηλικίας 21 ετών) αφού ακινητοποιήθηκε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων τοποθετήθηκε σε φορείο διάσωσης και ανασύρθηκε στο ύψος του δρόμου με τη χρήση σχοινιών και εξάρτυση διάσωσης και παραδόθηκε στο ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Από τις 13 ειδικές εξυπηρετήσεις, οι τέσσερις αφορούσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ως εξής:

Πυρ. Σταθμοί Λεμεσού: 2

Μία ρυμούλκηση οχήματος με επιβαίνοντες, ένα περιστατικό άντλησης όμβριων υδάτων από υπόγειο υποστατικού.

Πυρ. Σταθμοί Λάρνακας: 2

Δύο περιστατικά αντλήσεως όμβριων υδάτων από υπόγεια οικιών.

(ΜΓ)