Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-02-2020 11:42

Χαιρετισμός της Προέδρου του Δ.Σ. του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου κας Αντιγόνης Αθηαινίτη στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «Φως στη σκηνή»

Η αποψινή εκδήλωση παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος “Φως στη Σκηνή”, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, είναι αφιερωμένη στη τέχνη της θεατρικής φωτογραφίας μέσα από το έργο δύο πρωτοπόρων φωτογράφων, δύο κορυφαίων δημιουργών που με το μεράκι και την απαράμιλλη μαστοριά τους μπόλιασαν την τέχνη της θεατρικής φωτογραφίας, του Κώστα Φαρμακά και του Γιώργου Κατσούρη.


Οι δύο αδελφικοί φίλοι και συνεργάτες έμελλε να μας προσφέρουν υλικό ανυπολόγιστης αξίας, επιλεγμένο δείγμα του οποίου περιέχεται στο λεύκωμα. Με τη ματιά και την ακάματη εργασία τους ανέδειξαν τα πρώτα καθοριστικά βήματα και ανοίγματα του ΘΟΚ, ενίσχυσαν την παρουσία μιας γενιάς καλλιτεχνών –της σημαντικότερης ίσως– η οποία έθεσε τα θεμέλια του κρατικού μας θεάτρου, ενώ αποτύπωσαν και κατέγραψαν μέσα από το φακό τους τις επιλογές στο ρεπερτόριο, την καλλιτεχνική στόχευση, τους συντελεστές, που με την εργασία και τη δημιουργικότητά τους έκαναν χειροπιαστή πραγματικότητα κάθε σχέδιο, δίνοντας πνοή και υπόσταση σε κάθε όραμα.  Ανέδειξαν τον τόπο μας. Τον φώτισαν και τους οφείλουμε πολλά για αυτό.


Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών εγκαινιάζουν με αυτή την έκδοση ένα σημαντικό πρωτόκολλο συνεργασίας. Το “Φως στη σκηνή” αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια πορεία που είμαστε σίγουροι ότι θα είναι γονιμότατη και θα αποδώσει κι άλλους καρπούς στο άμεσο μέλλον. Κοινό μας μέλημα είναι να προσφέρουμε στην κοινωνία ό,τι της αξίζει, ό,τι οφείλουμε να παραμείνει ως πολύτιμο κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς μας. Ό,τι αξίζει, εντέλει, να παραμείνει στο φως.


Εκφράζω από καρδιάς, τις θερμές μου ευχαριστίες για τη συμμετοχή, τη συμβολή και τη φροντίδα τους, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, τις οικογένειες των δύο δημιουργών, τους φιλοξενούμενους εισηγητές της αποψινής συζήτησης και την ομάδα εργασίας που επιμελήθηκε την έκδοση και την αποψινή βραδιά.
Σας ευχαριστώ.

 

(ΝΝ/ΕΧΡ)