Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-03-2020 14:05

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Tην πρόθεση της Κυβέρνησης να συμβάλει, είτε στο πλαίσιο της FRONTEX, είτε σε διμερές επίπεδο, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σεντώντας είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε σε σχέση με την οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας για διοχέτευση μεταναστών προς την Ελλάδα, εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την πρόθεση της Κυβέρνησης να συμβάλει, είτε στο πλαίσιο της FRONTEX, είτε σε διμερές επίπεδο, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και που δεν είναι παρά ευρωπαϊκές προκλήσεις.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παραγνωρίσει και το γεγονός ότι και η Κύπρος αντιμετωπίζει ανάλογες προκλήσεις ως αποτέλεσμα της τουρκικής πολιτικής.

Ενόψει των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επαφή».

ΡΜ/ΣΣ/ΣΧ