Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-05-2020 19:50

Σημαντικές δραστηριότητες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Η ώρα 10.54 ανταποκρίθηκε για τροχαίο δυστύχημα στον υπεραστικό δρόμο Παλαιχωρίου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ομάδα και όχημα διάσωσης από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμειας. Μετά από σύγκρουση τριών οχημάτων ένα άτομο αποπαγιδεύτηκε με την χρήση διασωστικών εργαλείων από το όχημα μάρκας RENAULT MEGANE  και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας. Από τα αλλά δυο οχήματα τα άτομα βγήκαν πριν την άφιξη της πυροσβεστικής και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Η ώρα 14.33 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε 100 μέτρα καλλοπιστικό φράκτη, καλαμιώνα και άγρια βλάστηση έκτασης περίπου 4 δεκαρίων ανατολικά του νέου Λιμανιού Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.31. Η άμεση επέμβαση και πολλές προσπάθειες των μελών μας απέτρεψαν την επέκταση της πυρκαγιάς σε αποθήκη γνωστής υπεραγοράς η οποία γειτνίαζε της πυρκαγιάς. Από την θερμότητα και την ακτινοβολία επηρεάστηκαν εξωτερικά 7 αεροσυμπιεστές κλιματιστικών της αποθήκης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 14.48 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε δέντρα, πεύκα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στο χωριό Μάμμαρι. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Σταθμούς Λευκωσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, εργάστηκαν για την κατάσβεση 1 πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και 2 φορητές μονάδες του Κοινοτικού Συμβουλίου Μάμμαρι καθώς επίσης και 2 γεωργικοί ελκυστήρες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.49 και κατέκαυσε συνολική έκταση 4 δεκαρίων περίπου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 15.28 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, αποκαλάμες, σπαρτά και άχρηστα αντικείμενα σε περιοχή του χωριού Κοκκινοτριμιθιά. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Επαρχία Λευκωσίας με 4 συνολικά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 1 φορητή μονάδα του Ταμείου Θήρας και 1 βυτιοφόρο όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης. Επιπρόσθετα εργάστηκαν 1 φορητή μονάδα των Ηνωμένων Εθνών και 18 γεωργικοί ελκυστήρες. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στην νεκρή ζώνη και χρειάστηκε η επέμβαση μας με την συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών. Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς απειλήθηκαν κτηνοτροφικά υποστατικά τα οποία προστατεύτηκαν από τις ομάδες πυρόσβεσης. Το καταφύγιο σκύλων που εδρεύει στην περιοχή δεν επηρεάστηκε. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 τετρ. χιλιομέτρου και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18.15. Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 17.15 ανταποκρίθηκε για διαρροή υγραερίου από δύο μεγάλα κύλινδρα στην οδό Σαρλώ στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε 1 στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα από το πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου. Έγιναν όλες οι επιχειρησιακές διαδικασίες που εφαρμόζονται σε διαρροής υγραερίου όπως  ψύξη των κυλίνδρων, αποκοπή κυκλοφορίας του δρόμου και απομόνωση όλων των πηγών ανάφλεξης μέχρι την άφιξη τεχνικού της εταιρείας  όπου και προέβη σε μετάγγιση όλου του υγραερίου σε άλλο κύλινδρο.

-------------------------

ΕΙ