Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-04-2018 13:53

Επίσκεψη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος στην περιοχή «Σπήλιοι της Πέγειας»

Αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αυτεπάγγελτης εξέτασης του θέματος: «Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για τις αναπτύξεις ξενοδοχείων/επαύλεων και κτιρίων που προγραμματίζονται να γίνουν στην περιοχή ‘Σπήλιοι της Πέγειας’», πραγματοποίησε επίσκεψη την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, στην Πέγεια.  Την επιτροπή εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Αδάμος Αδάμου και οι βουλευτές μέλη της επιτροπής κ.κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Γιώργος Κάρουλλας, Αννίτα Δημητρίου, Νίκος Κέττηρος, Ευανθία Σάββα, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης και ο βουλευτής Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου.

Στο πλαίσιο της πιο πάνω επίσκεψης κλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πέγειας, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι του Γραφείου του Γενικού Ελεγκτή, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δασών και του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου και του Κυπριακού Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος (Terra Cypria). 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και κατοίκους της Πέγειας, ενώ επισκέφθηκαν και άλλες περιοχές στις οποίες πραγματοποιούνται αναπτύξεις γης. 

Οι βουλευτές τοποθετήθηκαν θετικά στις αναπτύξεις, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές γίνονται μέσα από νόμιμες διαδικασίες και με σεβασμό στο περιβάλλον. 

Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος αναμένει ενημέρωση επί σειρά ζητημάτων που τέθηκαν προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, καθώς και τα αποτελέσματα μελέτης δέουσας εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον που διεξάγεται από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

(ΜΛ/ΣΧ)