Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-05-2018 08:58

Διάλογος με τους νέους «Η ΕΕ και εγώ: ο λόγος στους νέους», στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης 2018

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συνδιοργανώνουν διάλογο με τους νέους με τίτλο: «Η ΕΕ και εγώ: ο λόγος στους νέους», την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου από τις 17:00 – 18:30 μ.μ.

Οι νέοι που θα συμμετάσχουν στον διάλογο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το όραμά τους για το μέλλον της Ευρώπης με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ.  Ιερόθεο Παπαδόπουλο, τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέα Κεττή και εξέχοντες πολιτικούς.

Ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Κάδης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου. Τον διάλογο θα παρακολουθήσουν 120 μαθητές.

Η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ ως η επέτειος της ιστορικής ομιλίας που έκανε στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 1950 ο Γάλλος τότε Υπουργός Εξωτερικών Robert Schuman, ο οποίος πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη που θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Η πρότασή του θεωρείται η απαρχή της σημερινής ΕΕ και δίδει την ευκαιρία να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε τις ιδέες και αξίες στις οποίες εδράζεται η ΕΕ και όλα όσα μας ενώνουν ως Ευρωπαίους πολίτες.

(ΜΛ)