Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-05-2018 09:44

Η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου συναντήθηκε με ομάδα νέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+»

Η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου είχε συνάντηση χθες, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, με ομάδα νέων, οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+», με θέμα τη γεφύρωση κρίσεων και την οικοδόμηση της ειρήνης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κα Κυριακίδου αναφέρθηκε στο κυπριακό πρόβλημα, εξηγώντας ότι αποτελεί διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Σκιαγραφώντας βασικές πτυχές του προβλήματος, τόνισε την προσήλωση της Ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες και στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης βάσει των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι η Τουρκία που κατέχει το κλειδί για τη λύση.  

Η κα Κυριακίδου αναφέρθηκε, εξάλλου, στο ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ιδιαίτερα τον αυξημένο κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Αναφέρθηκε επίσης σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, όπως η ανεργία και η ριζοσπαστικοποίηση. Απάντησε, τέλος, σε ερωτήσεις που αφορούσαν στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και τον δυνητικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του Κυπριακού, καθώς και τον ρόλο των ΜΜΕ σε ό,τι αφορά προσπάθειες επίλυσης συγκρούσεων.  

(ΜΓ/ΑΜ/ΕΙ)