Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-05-2018 11:55

Η βουλεύτρια Στέλλα Κυριακίδου θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της ΚΣΣΕ, στο Ζάγκρεμπ

Η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλεύτρια Στέλλα Κυριακίδου,  αναχωρεί  την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 για την Κροατία, για να συμμετάσχει σε συνεδρίες του Προεδρείου της Συνέλευσης, της Προεδρικής Επιτροπής, της Μόνιμης Επιτροπής και της ad hoc Επιτροπής για τον ρόλο και την αποστολή της ΚΣΣΕ, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι και των 47 χωρών μελών της Συνέλευσης και της οποίας η κα Κυριακίδου είναι Αντιπρόεδρος. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στο Ζάγκρεμπ στις 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου, με την ευκαιρία της ανάληψης από την Κροατία της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τρέχον εξάμηνο. 

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις εν λόγω συνεδρίες, είναι Ψήφισμα και Σύσταση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, Ψήφισμα για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας στην πολιτική και Ψήφισμα και Σύσταση για το θέμα των ατόμων με αναπηρία τα οποία τελούν υπό κράτηση. Θα συζητηθούν επίσης οι εισηγήσεις των 47 χωρών μελών της ΚΣΣΕ σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας της Συνέλευσης. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα ανταλλαγούν, τέλος, απόψεις με τον Πρόεδρο της Βουλής της Κροατίαςκ. Gordan Jandroković και με την Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, ως Προεδρεύουσα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Marija Pejćinović.  

Την κα Κυριακίδου συνοδεύει ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Πανίκος Πουργουρίδης. 

(ΑΧ/ΑΜ/ΣΧ)