Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-11-2021 18:09

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε το νέο Πρέσβη του Κατάρ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα το νέο Πρέσβη του Κατάρ στην Κύπρο κ. Ali Yousuf Almulla.

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο στόχο επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, καθώς και στην κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων ένεκα της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Η κα Δημητρίου τόνισε, ότι πρέπει να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι μόνο με την επίλυση του κυπριακού προβλήματος μπορούν να υπάρξουν πραγματικές συνθήκες ειρήνης, ευημερίας και σταθερότητας οι οποίες θα συμβάλουν, γενικότερα, στην αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων.

Εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία για ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα περιλαμβανομένων των διεθνών οργανισμών στα οποία τα δύο Σώματα συμμετέχουν από κοινού.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες, όπως η πορεία της πανδημίας και το ερευνητικό πρόγραμμα στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

(ΣΧ)