Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-08-2024 15:31

Ανακοίνωση του ΟΑΥ αναφορικά με την αναβάθμιση του Συστήματος Πληροφορικής του ΓεΣΥ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει ότι το Συστήμα Πληροφορικής (ΣΠ) του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) έχει αναβαθμιστεί περαιτέρω. Αναλυτικότερα, έχουν εφαρμοστεί οι πιο κάτω προσθήκες σε σχέση με την αναζήτηση και πληροφόρηση για παροχείς, οι οποίες εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ και στην Πύλη Δικαιούχων, ως ακολούθως:

1.    Δυνατότητα Αναζήτησης Παροχέα, επιλέγοντας Δήμο ή Κοινότητα

Κατά την «Αναζήτηση Παροχέα», μέσω της ιστοσελίδας του ΓεΣΥ ή μέσω της Πύλης Δικαιούχων, έχει προστεθεί η δυνατότητα Αναζήτησης Παροχέα, επιλέγοντας Δήμο ή Κοινότητα.

Η αναζήτηση εμφανίζει τους παροχείς, οι οποίοι έχουν δηλώσει υποστατικό παροχής υπηρεσιών, του οποίου η διεύθυνση υπάγεται στον επιλεγμένο Δήμο ή Κοινότητα.

Στα ακόλουθα στιγμιότυπα οθόνης παρουσιάζεται ο τρόπος Αναζήτησης Παροχέα, επιλέγοντας Δήμο ή Κοινότηταμέσω της ιστοσελίδας και μέσω της Πύλης Δικαιούχων:

     i.        Ιστοσελίδα ΓεΣΥ

Ο δικαιούχος, μέσω της «Αναζήτησης Παροχέων», έχει τη δυνατότητα Αναζήτησης Παροχέα, επιλέγοντας Δήμο ή Κοινότητα, όπως φαίνεται στο πιο κάτω στιγμιότυπο οθόνης:

     ii.        Πύλη Δικαιούχων

Ο δικαιούχος, μετά την είσοδο του στο «Αρχείο Δικαιούχου» της Πύλης Δικαιούχων, αφού επιλέξει την ένδειξη «Παροχείς Υπηρεσιών Υγείας», έχει τη δυνατότητα Αναζήτησης Παροχέα, επιλέγοντας Δήμο ή Κοινότητα, όπως φαίνεται στο πιο κάτω στιγμιότυπο οθόνης:

  

2.    Εμφάνιση Αριθμού Εγγραφής στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου

Στα αποτελέσματα Αναζήτησης Παροχέα, και συγκεκριμένα στις πληροφορίες των ιατρών, έχει προστεθεί ο Αριθμός Εγγραφής στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου.

Επιπλέον, υπάρχει σύνδεσμος για πρόσβαση στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου, στο οποίο περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές και τα προσόντα που αναγνωρίστηκαν στον κάθε ιατρό.

Η Αναζήτηση στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση του Αριθμού Εγγραφής, που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Στα ακόλουθα στιγμιότυπα οθόνης εμφανίζεται η πιο πάνω πληροφορία, αναλόγως του τρόπου που γίνεται η αναζήτηση:

     i.        Ιστοσελίδα ΓεΣΥ

Ο δικαιούχος μέσω της «Αναζήτησης Παροχέων», αφού επιλέξει συγκεκριμένο ιατρό, μπορεί να δει την πληροφόρηση για τον αριθμό εγγραφής στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου, σε πράσινο πλαίσιο.

Ακολούθως, πατώντας στον σύνδεσμο «Περισσότερες Πληροφορίες», δίνεται πρόσβαση στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου.

 

     ii.        Πύλη Δικαιούχων

Ο δικαιούχος, μετά την είσοδο του στο «Αρχείο Δικαιούχου» της Πύλης Δικαιούχων, επιλέγει την ένδειξη «Παροχείς Υπηρεσιών Υγείας», και αφού επιλέξει συγκεκριμένο ιατρό, μπορεί να δει την πληροφόρηση για τον αριθμό εγγραφής στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου, σε πράσινο πλαίσιο.

Ακολούθως, πατώντας στο σύνδεσμο «Περισσότερες Πληροφορίες», δίνεται πρόσβαση στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου.

 

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι ο Οργανισμός παραμένει προσηλωμένος στη συνεχή αναβάθμιση του Συστήματος Πληροφορικής, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του ΓεΣΥ και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των δικαιούχων.

(ΝΓιαν/ΜΣ)