Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-06-2018 09:54

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις εργασίες του τρίτου μέρους της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής) και κ. Γιώργο Λουκαΐδη αναχωρεί, την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του τρίτου μέρους της Συνόδου 2018 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Κατά την έναρξη της Συνόδου, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Συνέλευσης. Ανάμεσα σε άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι οι νέοι περιορισμοί στις δραστηριότητες μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ευρώπη, οι γάμοι εξαναγκασμού στην Ευρώπη, η ανθρωπιστική κατάσταση των προσφύγων σε γειτονικές χώρες της Συρίας και η προστασία των προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

Τη Σύνοδο αναμένεται να προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ως εκπρόσωπος της τρέχουσας Κροατικής Προεδρίας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Thorbjοrn Jagland.

(ΜΓ)