Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-06-2018 20:07

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη σε εκδήλωση του χορευτικού εργαστηρίου «Χορόκραμα», αφιερωμένο στα άτομα με αναπηρίες

Σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες ο εθελοντισμός, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά και η συμβολή πολιτιστικών φορέων αποτελούν σημαντικό βραχίονα του Κράτους και στον τομέα της κοινωνικής ενσωμάτωσης. Ενισχύουμε πρωτοβουλίες που έχουν ως βάση τον άνθρωπο, την ποιότητα ζωής και την ενίσχυση των δικαιωμάτων του και εφαρμόζουμε δράσεις που καταπολεμούν αποτελεσματικά τον αποκλεισμό. Και αυτό είναι ευθύνη και της Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας.    

Για αυτό τον λόγο, από το 2013, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης διόρισε Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με αποστολή την προώθηση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για στήριξη και εκσυγχρονισμό του εθελοντικού κινήματος, αναβάθμιση του ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ενθάρρυνση της ενεργούς πολιτότητας με έμφαση στη νέα γενιά. Σκοπός  μας είναι, μαζί, κοινωνία και Πολιτεία, να μεγιστοποιήσουμε όλοι τις προσπάθειές μας και να είμαστε αποτελεσματικότεροι. Και ένας πολύ σημαντικός τομέας της πολιτικής μας είναι και η στήριξη των ατόμων με αναπηρίες.

Η αποψινή εκδήλωση είναι ένα παράδειγμα σημαντικής δράσης για την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία. Το χορευτικό εργαστήρι «Χορόκραμα» πραγματοποίησε κατά τη φετινή χρονιά ενημερωτικές δράσεις για άτομα με αναπηρίες και έδωσε την ευκαιρία σε αυτά τα άτομα να συμμετέχουν σε μαθήματα χορού ως ισότιμα μέλη  της κοινωνίας μας. Η σημερινή εκδήλωση είναι το αποκορύφωμα αυτής της συγκινητικής προσπάθειας ενσωματώνοντας στην αποψινή εκδήλωση και άλλες τέχνες, όπως μουσική, θέατρο και ποίηση.

Είναι ευθύνη όλων μας να δίνουμε την ευκαιρία στα άτομα αυτά να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και να μπορούν να καλλιεργήσουν τις δικές τους δεξιότητες. Καταπολέμηση των στερεοτύπων και κατάργηση οποιασδήποτε είδος διάκρισης μπορεί να επιτευχθεί με τέτοιες πρωτοβουλίες.

Τελειώνοντας, θα ήθελα σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας, πρωτοβουλία η οποία ενδυναμώνει τις αξίες του ανθρωπισμού και της αποδοχής.

Σας ευχαριστώ.

____________

/ΣΧ