Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-02-2022 13:51

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στην 20ή Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, στο Παρίσι

Οι βουλευτές, κ. Γιώργος Κάρουλλας, κ. Γιώργος Κουκουμάς, κ. Ζαχαρίας Κουλίας, κ. Αλέκος Τρυφωνίδης και κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου μεταβαίνουν αύριο στο Παρίσι, για να συμμετάσχουν στην 20η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ). Η Διάσκεψη διοργανώνεται, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2022, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

Τη Διάσκεψη θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της Ε.Ε. για να αντιμετωπίσει τις συγκρούσεις και τις κρίσεις του μέλλοντος, στη μορφή που θα πρέπει να έχει λάβει η στρατηγική αυτονομία της Ένωσης λαμβανομένων υπόψη των διεθνών προκλήσεων και στη δράση της Ε.Ε. για στήριξη της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Θα διεξαχθεί επίσης ανταλλαγή απόψεων με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, κ. Josep Borrell, αναφορικά με τις προτεραιότητες στους τομείς της ΚΕΠΠΑ και της ΚΠΑΑ.

Εξάλλου, η αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. (GroupMed), κατά την οποία θα συζητηθούν οι γεωπολιτικές εντάσεις και ανακατατάξεις στην περιοχή της Μεσογείου.

 


(ΜΒ/ΣΧ)