Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-02-2022 14:29

Μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ θα συμμετάσχουν στις εργασίες της 21ης Χειμερινής Συνάντησης της Συνέλευσης

Οι βουλευτές κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου (επικεφαλής), κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη και κ. Χρίστος Σενέκης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), θα συμμετάσχουν στις εργασίες της 21ης Χειμερινής Συνάντησης της Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2022, σε υβριδική μορφή. Η κα Χαραλαμπίδου, υπό την ιδιότητα της ως εκ των Αντιπροέδρων της Κ.Σ.ΟΑΣΕ και της Ειδικής Αντιπροσώπου της Συνέλευσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και ο κ. Χατζηγιάννη, υπό την ιδιότητα του Ειδικού Αντιπροσώπου της Συνέλευσης για θέματα συμμετοχής της Κοινωνίας των πολιτών, μεταβαίνουν αύριο στη Βιέννη για να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης. Ο κ. Σενέκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Χειμερινής Συνάντησης μέσω διαδικτύου. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύσει στη Βιέννη η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής κα Ελένη Γεωργίου.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν κοινές και χωριστές συνεδρίες των τριών Επιτροπών της Συνέλευσης, της Επιτροπής Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα. Τις εργασίες των Επιτροπών θα απασχολήσουν, αντίστοιχα, οι εντάσεις στην περιοχή του ΟΑΣΕ και ο ρόλος του διακοινοβουλευτικού διαλόγου, η οικονομική και περιβαλλοντική ασφάλεια και το θέμα της εμπορίας προσώπων στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και η δημοσιογραφία, ως αναγκαία προϋπόθεση για την διασφάλιση του κράτους δικαίου.

Τη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν σε προηγούμενες και επόμενες δραστηριότητες, καθώς και σε θέματα λειτουργίας της Συνέλευσης.  Στο πλαίσιο αυτό, η κα Χαραλαμπίδου και ο κ. Χατζηγιάννη θα ενημερώσουν τα μέλη της Μόνιμης Επιτροπής για τις δραστηριότητες τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ως Ειδικοί Αντιπρόσωποι της Συνέλευσης.  

Η αντιπροσωπία θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022.

(ΝΓ/ΣΧ)