Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-02-2022 18:35

Δελτίο Τύπου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συνήλθε σήμερα, Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, και συζήτησε τα ακόλουθα θέματα: 

1.    Προκαταρκτική συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής των Γερόντων. 

          (Αρ. Φακ. 11.15.001) 

          Η Eπιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών, ενημερώθηκε για τα θέματα που αφορούν στην τρίτη ηλικία όπως αυτά καταγράφονται στην έκθεση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής των Γερόντων και εξέφρασε τη στήριξή της στα άτομα τρίτης ηλικίας, που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα, καθώς και την πρόθεσή της να συμβάλει προς επίλυσή τους.

 

2.    «Αυτονόμηση» Γενικού Νοσοκομείου Πάφου από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Πανίκου Λεωνίδου και Χρύσανθου Σαββίδη)

          (Αρ. Φακ. 23.04.038.459-2021)

          Η Επιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών, ενημερώθηκε για το πλαίσιο λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και εξέτασε την προοπτική της  αυτονόμησής του από τη διοικητική, υπό τον ΟΚΥΠΥ, περιφέρεια Λεμεσού-Πάφου. Η Επιτροπή έγινε επίσης αποδέκτης απόψεων των αρμοδίων σε σχέση με επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω νοσηλευτήριο και ζήτησε την κατάθεση περαιτέρω στοιχείων.

 

3.    Η στήριξη που οφείλει να παρέχει το κράτος σε άτομα με αθέατες αναπηρίες.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Μαρίνας Νικολάου, Νίκου Κέττηρου, Χρίστου Χριστόφια, Ευθύμιου Δίπλαρου, Σάβιας Ορφανίδου, Χαράλαμπου Πάζαρου, Πανίκου Λεωνίδου και Χρύσανθου Σαββίδη)

          (Αρ. Φακ. 23.04.039.019-2022)

          Η Επιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών, ενημερώθηκε για επιμέρους προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν άτομα με αθέατες αναπηρίες, όπως είναι η άνιση αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν από το κράτος, καθώς και για το υφιστάμενο πλαίσιο στήριξής τους. Μέλη της Επιτροπής επισήμαναν ελλείψεις του εν λόγω πλαισίου και πρότειναν δράσεις προς ενίσχυσή του, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Γραμματεία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Email: parliamentary-commitees@parliament.cy

(ΕΧ)