Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2018 15:38

Αναβάθμιση της Κύπρου στην καταπολέμηση εμπορίας προσώπων

To Yπουργείο Εσωτερικών εκφράζει την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση της Κύπρου στην κατηγορία 1 στην καταπολέμηση εμπορίας προσώπων, που επετεύχθη έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες όλων των αρμοδίων. Σύμφωνα με τη διαπίστωση της έκθεσης του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Κύπρος ανταποκρίνεται πλήρως στα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων, σημειώνοντας βασικά επιτεύγματα.

Στα επιτεύγματα της Κύπρου, περιλαμβάνονται η καταδίκη περισσότερων διακινητών και η αύξηση των προσπαθειών προστασίας των θυμάτων με τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, την αύξηση των πόρων προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και την κατοχή μηνιαίας εκπαίδευσης στο προσωπικό των κυβερνητικών Υπηρεσιών. 

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προβαίνει σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις και εισηγήσεις προς την Κύπρο, όπως η επιβολή ισχυρών ποινών, ο περιορισμός καθυστερήσεων στις δικαστικές διαδικασίες και η ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας για τον εντοπισμό και την αναφορά των θυμάτων καταναγκαστικής εργασίας.

Όλες οι εισηγήσεις της έκθεσης, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, με στόχο την πλήρη διαφύλαξη και τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όσον αφορά τα κατεχόμενα, η έκθεση αναφέρει ότι η περιοχή συνεχίζει να είναι ζώνη ατιμωρησίας για την εμπορία ανθρώπων, κι αν ενέπιπτε στις μετρήσιμες κατηγορίες, θα έπεφτε στην Κατηγορία 3.

(ΑΜ/ΕΙ)