Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-03-2022 18:44

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στο Κρατικό Αρχείο

Επίσκεψη στις νέες εγκαταστάσεις του Κρατικού Αρχείου πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα Στέφη Δράκου.

Η Υπουργός ξεναγήθηκε από τους λειτουργούς του Κρατικού Αρχείου στον εκθεσιακό χώρο, στα εργαστήρια και σε χώρου φύλαξης αρχείων και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του Αρχείου.

Όπως ανέφερε η ίδια η Υπουργός, το Κρατικό Αρχείο επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο στη διατήρηση όχι μόνο των αρχείων της δημοσίας υπηρεσίας αλλά και της Κυπριακής ιστορίας, αφού διατηρεί και φυλάσσει αρχεία από το 1893 μέχρι και σήμερα. Ο ρόλος του Αχρείου είναι υψίστης σημασίας για αυτό και η Υπουργός εξήρε την προσπάθεια που γίνεται για ψηφιοποίηση των εγγράφων που βρίσκονται στα αρχειοφυλάκια.

Με το πέρας της ξενάγησης, η Υπουργός συνομίλησε με τους λειτουργούς του Αρχείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Διαβεβαίωσε, όμως, πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης στηρίζει κάθε προσπάθεια του Κρατικού Αρχείου και βρίσκεται δίπλα στους λειτουργούς και το υπόλοιπο προσωπικό.


(ΜΒ)