Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-06-2022 18:17

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη του Καζακστάν κ. Satybaldy Burshakov

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Καζακστάν στην Κύπρο, με έδρα το Τελ Αβίβ, κ. Satybaldy Burshakov.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκαν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στη βάση κοινών αρχών και αξιών και η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς και ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, μέσω συχνότερων ανταλλαγών.

Η Πρόεδρος της Βουλής επέκρινε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κα Δημητρίου τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου και των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υπονομεύουν τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ο κ. Burshakov επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της χώρας του, σημειώνοντας ότι το Καζακστάν τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκαν οι πολύ σοβαρές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία για τις γειτονικές της Ουκρανίας χώρες και για την Ευρώπηκαι υπογραμμίστηκε η στήριξη των δύο χωρών στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Ο κ. Burshakov ενημέρωσε, τέλος, την Πρόεδρο της Βουλής για την πορεία των πολιτικών μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στο Καζακστάν και για το επικείμενο δημοψήφισμα για έγκριση από τον λαό σημαντικών τροποποιήσεων στο σύνταγμα της χώρας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)