Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-06-2022 12:19

Επίσκεψη στην Κύπρο του Ιταλού Βουλευτή κ. Piero Fassino

Ο Εισηγητής για το θέμα «Έκκληση για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της» εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Kοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Ιταλός βουλευτής κ. Piero Fassino, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, μεταξύ 5 και 8 Ιουνίου 2022. Τον κ. Fassino θα συνοδεύει ο Γραμματέας της Επιτροπής, κ. Pavel Chevchenko.

Κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Fassino θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου. Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς/εκπροσώπους των εν τη Βουλή κομμάτων, τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Σαββίδη και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Συναντήσεις θα έχει επίσης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Χάρη Γεωργιάδη και τον επικεφαλής και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, κ. Νίκο Τορναρίτη, κ. Γιώργο Λουκαϊδη και κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Ο κ. Fassino θα έχει εξάλλου συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, κ. Σίμο Ιωάννου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πολιτιστικό κέντρο κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.  

Ο κ. Fassino θα συναντηθεί επίσης με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο και Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Colin Stewart και την Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κα Μυρτώ Ζαμπάρτα. Θα παρακαθίσει, τέλος, σε δείπνο εργασίας με πρέσβεις των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Κύπρο. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)