Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-06-2022 10:41

Διαδικτυακός Διάλογος μεταξύ της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και της Κοινωνίας των Πολιτών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

Με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, Ειδικού Αντιπρόσωπου για τη Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), διοργανώθηκε χθες διαδικτυακή διαβούλευση βουλευτών μελών της Κ.Σ. ΟΑΣΕ με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Κύπριος βουλευτής αναφέρθηκε στους όρους εντολής και στη δράση του ως Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για τη Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών εδώ και ένα χρόνο. Ο κ. Χατζηγιάννη σημείωσε ότι στόχος της διαβούλευσης, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους Εισηγητές των Γενικών Επιτροπών της Συνέλευσης, ήτοι της Επιτροπής Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και  Ανθρωπιστικά Θέματα, να παρουσιάσουν τις εκθέσεις και τα προσχέδια ψηφισμάτων τους προ της επόμενης Ετήσιας Συνόδου της Συνέλευσης, στις αρχές προσεχούς Ιουλίου και στους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών να καταθέσουν τις απόψεις και παρατηρήσεις τους.

Ο κ. Χατζηγιάννη επισήμανε ότι η συμπερίληψη στο έργο της Συνέλευσης, συστάσεων από εμπειρογνώμονες της κοινωνίας των πολιτών, αποτελεί μόνιμη επιδίωξη της Κ.Σ. ΟΑΣΕ. Η συνεργασία αυτή, ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννη, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων της Συνέλευσης, τόσο στο πλαίσιο των τακτικών Συνόδων της όσο και στο πλαίσιο αποστολών παρακολούθησης εκλογών και άλλων δραστηριοτήτων και καλύπτει θέματα που αφορούν στις τρεις διαστάσεις της ασφάλειας, την πολιτικο-στρατιωτική, την οικονομική-περιβαλλοντική και την ανθρώπινη διάσταση.


(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)