Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-07-2018 16:39

Την Τσιμεντοποιεία Βασιλικού επισκέφτηκε ο Υπουργός Γεωργίας

Στις 6 Αυγούστου ξεκινά η μεταφορά και διαχείριση των συσσωρευμένων ελαστικών

Στο εργοστάσιο της Τσιμεντοποιείας Βασιλικού πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής κατά την οποία ενημερώθηκε από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Τσιμεντοβιομηχανίας κ. Αντώνη Αντωνίου για τις δραστηριότητες του οργανισμού και ιδιαίτερα για θέματα διαχείρισης διαφόρων αποβλήτων.  Η συνεργασία του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Τσιμεντοποιεία Βασιλικού είναι ποικιλόμορφη, καθώς στον κύκλο εργασιών της εν λόγω βιομηχανίας διοχετεύονται και τυγχάνουν διαχείρισης μια σειρά από απόβλητα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην ορθολογική επεξεργασία των υλικών αυτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και το ζήτημα της διαχείρισης των ελαστικών που συσσωρεύτηκαν τον τελευταίο καιρό σε συγκεκριμένη περιοχή της Επαρχίας Λάρνακας καθώς και το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς τους στο Βασιλικό. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε ότι δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ότι από τις 6 Αυγούστου αρχίζει η μεταφορά των ελαστικών στο Βασιλικό και η έναρξη της διαχείρισής τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Επαναβεβαιώθηκε, παράλληλα, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και κανένας κίνδυνος από τη διαδικασία διαχείρισης των ελαστικών ή την παραμονή τους στον χώρο του εργοστασίου. 

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε και η διαχείριση του προϊόντος που παράγεται από τη Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων στο Πεντάκωμο. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές για τη χρήση του εν λόγω υλικού ως εναλλακτικού καυσίμου της Τσιμεντοβιομηχανίας, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι εφικτή η χρήση του και να ξεκινήσει η συστηματική μεταφορά και χρησιμοποίησή του στο Βασιλικό.

_____________

ΜΑΚ/ΣΧ