Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-07-2018 09:35

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στο 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας στο Αυγόρου, χθες

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη διεξαγωγή του 6ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Πατάτας που διοργανώνεται από την ειδικά συσταθείσα για τον σκοπό αυτό Οργανωτική Επιτροπή, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου. Από την πρώτη διοργάνωση του το 2013 μέχρι και σήμερα, η ανταπόκριση του κοινού στο Φεστιβάλ είναι μεγάλη, δίνοντας ώθηση στην ενίσχυση και στην ανάπτυξή του και συμβάλλοντας στην καθιέρωσή του.

Με την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές με βάση την πατάτα αλλά και να γνωρίσουν πρωτότυπους και εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής της. Η δημιουργικότητα και το πρωτοποριακό πνεύμα των ανθρώπων της υπαίθρου, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, συμβάλλουν στην ανάδειξη της γεωργικής μας παράδοσης και, ταυτόχρονα, στην πολιτιστική ανέλιξη της περιοχής.

Η σημασία της καλλιέργειας της πατάτας για την περιοχή αλλά και η συμβολή της πατατοκαλλιέργειας στην οικονομία του τόπου, είναι σε όλους γνωστή, καθώς η πατάτα αποτελεί το σημαντικότερο εξαγωγικό φυτικό προϊόν της Κύπρου εδώ και αρκετά χρόνια. Η κυπριακή πατάτα, έχει καθιερωθεί στις αγορές του εξωτερικού, αλλά και στην εγχώρια αγορά, ως ένα γεωργικό προϊόν με ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Φίλοι και φίλες,

Η γεωργία στη χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Ο οξύς ανταγωνισμός στη διεθνή αγορά και η γεωγραφική θέση της Κύπρου, μακριά από τις μεγάλες αγορές, δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δραστηριοποιείται πολύπλευρα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για αντιμετώπιση των νέων αυτών προκλήσεων, μέσα από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα και τη στήριξη του  αγροτικού μας κόσμου.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε νέα πνοή στον αγροτικό τομέα, να χαράξουμε νέα στρατηγική που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και να αντιμετωπίζει τα πραγματικά του προβλήματα. Με την υλοποίηση αποτελεσματικότερης στρατηγικής, βελτιώνουμε τις υποδομές, αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα, διασφαλίζουμε το εισόδημα των γεωργών και στοχεύουμε στη δημιουργία αναπτυξιακών ευκαιριών στην ύπαιθρο, κατά τρόπο που να ενισχύεται η επιχειρηματικότητα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω ξανά τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές του Φεστιβάλ και να ευχηθώ όπως τέτοιου είδους εκδηλώσεις συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τον ίδιο ζήλο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και ανάδειξη της γεωργίας στον τόπο μας και στην περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη των τοπικών γεωργικών προϊόντων.

Εύχομαι σε όλους σας μια όμορφη και ευχάριστη βραδιά!

_____________

ΜΑΚ/ΣΧ