Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-07-2022 14:55

Τελετή λήξης του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων»

Διεξήχθη σήμερα, 27 Ιουλίου 2022, η ώρα 9.30 π.μ., στην αίθουσα «Κερύνεια», στη Βουλή, η τελετή λήξης του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Αντιπρόσωπων» (Ιούνιος-Ιούλιος 2022).  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, διευθυντές των υπηρεσιών της Βουλής, υπηρεσιακοί, καθώς και οι φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Πρόεδρος ανέφερε ότι η δίμηνη παρουσία των φοιτητών και φοιτητριών έχει αφήσει ευχάριστες εντυπώσεις και ένα θετικό στίγμα στον χώρο του κοινοβουλίου, καθώς ήταν τιμή για την ίδια, το σώμα και το προσωπικό της Βουλής γενικότερα που τους είχαν μαζί τους.  Περαιτέρω, σημείωσε ότι η πρακτική άσκηση έδωσε σημαντικά μαθήματα σε όλους και ότι η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τη νεολαία σύσσωμη, σε κλίμα ισότητας, που να ευνοεί την πρόοδο των νέων της Κύπρου.  Το θεσμικό σώμα της Βουλής, συνέχισε, έχει την υποχρέωση να βλέπει τα δεδομένα και να διαμορφώνει πολιτικές, ειδικά αυτή την περίοδο που στη χώρα μας και διεθνώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, και να είναι ανοικτό σε προτάσεις και εισηγήσεις για τυχόν κενά και ελλείψεις που παρατηρούνται.  Τέλος, επισήμανε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των νέων, εκφράζοντας και την πεποίθησή της ότι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα θα αντιπροσωπεύσουν στο άμεσο μέλλον επάξια το κοινοβουλευτικό σώμα ως οι καλύτεροι πρεσβευτές και πρέσβειρές του.

Από την πλευρά των φοιτητών και των φοιτητριών εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Βουλής για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καθώς είχαν έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, αλλά και να έρθουν σε επαφή τόσο με τους βουλευτές και τις βουλεύτριες όσο και με λειτουργούς από υπηρεσίες της Βουλής. Επιπρόσθετα, δήλωσαν ότι οι εμπειρίες που απέκτησαν ήταν ανεκτίμητες και ότι γνώρισαν μια διαφορετική πτυχή του κοινοβουλίου και πώς αυτό λειτουργεί.  Τέλος, ευχαρίστησαν για την προθυμία της Προέδρου, αλλά και των υπόλοιπων βουλευτών και βουλευτριών να ακούσουν τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων συναντήσεων.

Κλείνοντας, η Πρόεδρος τόνισε τη σημασία του προγράμματος αυτού στο πλαίσιο αλληλοτροφοδότησης μεταξύ Βουλής και νεολαίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική για τους νέους και τις νέες, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά του τόπου μας, με κύρια και βασική προϋπόθεση το ότι η Κύπρος ως κράτος διέπεται από το Σύνταγμά της, το οποίο και πρέπει να γνωρίζουμε και να σεβόμαστε.

Στο τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου παρέδωσε στους φοιτητές και στις φοιτήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα πιστοποιητικά παρακολούθησης.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)