Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-07-2022 09:35

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06:00 της 28ης Ιουλίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 29ης Ιουλίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 24 κλήσεις για βοήθεια, 13 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 06:20 χθες, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα με παγιδευμένο άτομο, μετά από μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων στον δρόμο Καπέδων – Καμπιών, της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας, με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ο οδηγός του ενός οχήματος, αποπαγιδεύτηκε με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του δεύτερου οχήματος είχαν εξέλθει του οχήματός τους πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν επίσης με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ώρα 06:33, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Μούσερε – Αρχιμανδρίτα, της επαρχίας Πάφου. Η πυρκαγιά είχε καταστεί διαχειρίσιμη στις 08:15 και κατέκαψε πέντε εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό χαρουπόδεντρων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της επαρχίας Πάφου, καθώς και επτά οχήματα του Τμήματος Δασών, μία φορητή μονάδα πυρόσβεσης από την Υπηρεσία Θήρας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρχιμανδρίτας, καθώς και ένα ιδιωτικό καδενοφόρο όχημα. Τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενίσχυσαν με ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Λόγω του ότι η πυρκαγιά βρισκόταν σε τέσσερις εστίες, οι οποίες εκδηλώθηκαν την ίδια στιγμή, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες η πυρκαγιά να τέθηκε κακόβουλα.

Η ώρα 16:10, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά παρά το πεδίο βολής της Αγίας Φύλας, της επαρχίας Λεμεσού. Η πυρκαγιά είχε επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Αγίας Φύλας και Παλώδιας και κατέστη διαχειρίσιμη στις 20:05, η οποία κατέκαψε περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα, και άγρια χαμηλή βλάστηση σε δύσβατες περιοχές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των επαρχιών Λεμεσού, Πάφου, Λευκωσίας, Λάρνακας και ΕΜΑΚ, με οκτώ στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και έξι πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών. Συνέδραμαν επίσης με φορητές πυροσβεστικές μονάδες η Υπηρεσία Θήρας, τα Κοινοτικά Συμβούλια Παλώδιας και Ύψωνα, η Πολιτική Άμυνα και Εθελοντικές Ομάδες. Τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενίσχυσαν από τα αρχικά στάδια της πυρκαγιάς τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ενισχύθηκαν αργότερα με ένα ελικόπτερο από τη ΜΑΕΠ. Οι εναέριες δυνάμεις επιχειρούσαν μέχρι την έλευση του σκότους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να ανακαλέσει προσωπικό για βοήθεια στην πυρκαγιά και επιφυλακή για προστασία του αστικού ιστού. Όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης επικεντρώνονταν για προστασία της κατοικημένης περιοχής, την οποία προσέγγισε η πυρκαγιά, καθότι κινδύνευαν και προστατεύονταν κατοικίες και υποστατικά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για καταστολή όλων των ενεργών μετώπων και πλήρη κατάσβεση όλων των εστιών.

Η ώρα 04:25, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης του Δήμου Γερμασόγειας, της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Ακολουθεί διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 04:32, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοιχτό χώρο στην Παλλουριώτισσα, στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Καϊμακλίου και Πύλης Πάφου. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα τα εν λόγω οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΝΓ/ΕΧΡ)