Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2022 10:20

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο Παρίσι

Ο κ. Λουκαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, μεταβαίνει στο Παρίσι, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ και της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης,  στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2022.  Τον κ. Λουκαΐδη θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Τη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, θα απασχολήσουν θέματα, όπως η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι συνέπειες του Brexit όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ιρλανδία, η κατάσταση στο Αφγανιστάν και οι τρέχουσες προκλήσεις στην οικοδόμηση της ειρήνης στη Λιβύη και τη Συρία.

Κύριο θέμα, που θα απασχολήσει τη συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης, είναι, η αξιολόγηση αριθμού χωρών – μελών όσον αφορά στην τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεών τους έναντι του Οργανισμού. Θα συζητηθεί επίσης ο ρόλος που δύναται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης στην πρόληψη των ένοπλων, διεθνών συγκρούσεων.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)