Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-09-2022 10:05

Συμμετοχή Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, βρίσκεται από σήμερα στις Βρυξέλλες, για να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Στο Συμβούλιο οι υπουργοί θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την τρέχουσα κατάσταση και την προστασία των ευπαθών θαλάσσιων οικοσυστημάτων, τις γεωργικές πτυχές της οδηγίας για τις βιομηχανικές εκπομπές και την άνοδο των μεγάλων σαρκοφάγων στην ΕΕ.

Θα ακολουθήσει υπουργικό γεύμα, όπου οι υπουργοί θα συζητήσουν τους ισχύοντες κανόνες επισήμανσης των τροφίμων στην ΕΕ και την ανάγκη βελτίωσής τους.

Το απόγευμα θα συζητηθούν και άλλα θέματα, όπως η κατάσταση της γεωργικής παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ουκρανία και η πρόταση Κανονισμού για την αειφόρο χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο κ. Καδής θα έχει συνάντηση με την Κύπρια Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κα Στέλλα Κυριακίδου.

(ΝΓ/ΕΧΡ)