Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-10-2022 14:26

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος - European Environment Agency

Σήμερα, Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) κ. Luc Bas, κα Galina Georgieva και Δρ. Χριστιάνα Φωτιάδου επισκέφθηκαν την Κύπρο ως χώρα-μέλος του ΕΟΠ, που αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης και Παρακολούθησης (European Environment Information and Observation Network – EIONET).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του Οργανισμού με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Κώστα Καδή, όπου συζητήθηκαν οι υφιστάμενες και μελλοντικές δράσεις της Κύπρου και οι εθνικές περιβαλλοντικές προτεραιότητές μας σε σχέση με την Εφαρμογή της Στρατηγικής του ΕΟΠ μέχρι το 2030.

Η επίσκεψη αποτελεί μια δράση του EEA Network Event 2023 για ευαισθητοποίηση του δικτύου EIONET και πραγματοποιείται σε διάφορα κράτη του δικτύου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση με τα εθνικά σημεία επαφής, οι οποίοι παρακολουθούν τις διάφορες θεματικές που χειρίζεται το δίκτυο ΕΙΟΝΕΤ (π.χ. Βιοποικιλότητα και Οικοσυστήματα, Μετριασμός της Κλιματικής αλλαγής και προσαρμογή σε αυτή, Ανθρώπινη υγεία και περιβάλλον, Κυκλική οικονομία και χρήση πόρων, Βιωσιμότητα), καθώς και άλλους φορείς όπως Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος Δρ Κώστας Χατζηπαναγιώτου.


(ΜΒ/ΣΧ)