Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-07-2018 17:14

Συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου των Απόδημων Κυπρίων

Με ενημέρωση από τη Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) κα Σόφη Μιχαηλίδου για τις πολυσχιδείς δράσεις που το ΓΤΠ υλοποιεί, μέσω και της αξιοποίησης καινοτόμου και ευέλικτης τεχνολογίας, ώστε η άμεση ενημέρωση, η διαδραστική επικοινωνία και ο ενεργότερος ρόλος των ομογενών Κυπρίων ως πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό να επικουρηθεί, ξεκίνησε το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 2018, το δεύτερο μέρος των εργασιών του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και της Συνεδρίας του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπριών – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ), που φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στην Λευκωσία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδείχθηκε από τους συνέδρους για το “Newsletter” του ΓΤΠ, το οποίο αποτελεί την ανανεωμένη μορφή του γνωστού περιοδικού «Η Κύπρος μας». Με επικαιροποιημένη θεματολογία, η οποία στοχεύει σε θέματα που αφορούν στους απόδημούς μας, με σύγχρονο σχεδιασμό και με σκοπό την αμεσότητα των αποδήμων μας στην ενημέρωση, το περιοδικό «Η Κύπρος μας» του ΓΤΠ, που ήδη αποστέλλεται ηλεκτρονικά, αλλάζει μορφή και θα εκδίδεται πλέον σε διμηνιαία βάση, σε μορφή newsletter. Καινοτομία αποτελεί η διαδραστικότητα και η ανατροφοδότηση, interaction and feedback, με την οποία οι απόδημοι Κύπριοι μπορούν να εμπλουτίζουν το newsletter.

Στο ίδιο πάνελ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσόκος παρουσίασε την ιστοσελίδα του Οργανισμού και ανέπτυξε τα νέα διαδικτυακά προγράμματα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος που απευθύνονται στην Ομογένεια.

Ακολούθησε κλειστή συνεδρία όπου οι σύνεδροι ενημερώθηκαν για θέματα οικονομίας από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια, οι σύνεδροι ενημερώθηκαν από εκπροσώπους πανεπιστημίων, για τα προγράμματα και ευκαιρίες που προσφέρονται σε απόδημους Κύπριους από πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, στην Κύπρο. Τις εργασίες ολοκλήρωσε εργαστήριο-εισαγωγή στην κυπριακή διάλεκτο, για τα μέλη της ΝΕΠΟΜΑΚ.

Αργά το απόγευμα, το Κεντρικό Συμβούλιο των Οργανώσεων των αποδήμων θα γίνει δεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει δεξίωση των συνέδρων της ΝΕΠΟΜΑΚ και ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ, που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η σύζυγός του κα Άντρη Αναστασιάδη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου από τους προέδρους της ΝΕΠΟΜΑΚ, ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και τον Προεδρικό Επίτροπο την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

(ΜΛ)