Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-01-2023 11:28

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Υποβολή υποψηφιότητας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Υποβλήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, οι υποψηφιότητες για τις Προεδρικές Εκλογές 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε τα ακόλουθα: «Με βαθιά επίγνωση της ευθύνης, καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμα. Για τη χώρα μας, για κάθε Κύπρια και για κάθε Κύπριο. Η οικονομία της χώρα μας είναι σήμερα δυνατή. Δεν είναι όμως δεδομένη. Και χωρίς δυνατή οικονομία δεν υπάρχει ασφάλεια, ούτε αξιοπιστία για τη χώρα, ούτε η δυνατότητα να στηρίζεται η κοινωνία. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό αποδείξαμε ότι είμαστε το κόμμα της ευθύνης. Αρκεί να συγκρίνουμε τι παραλάβαμε και πως είναι σήμερα η Κύπρος μας. Η δουλειά ενός ηγέτη είναι να λέει την αλήθεια και να φροντίζει για το μέλλον. Να μετατρέπει τους κινδύνους σε ευκαιρίες. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να δίνει λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Να φέρνει αποτέλεσμα για τη χώρα. Δεν υπάρχει υποκατάστατο της ικανότητας ενός ηγέτη. Ιδιαίτερα για μία χώρα μικρή όπως η δική μας πατρίδα. Ο Προεδρος της Κύπρου καθήκον έχει να ηγείται και να καθοδηγεί υπεύθυνα τη χώρα. Και υπεύθυνο είναι προτού υπόσχεσαι δαπάνες, πρώτα να διασφαλίσεις κρατικά έσοδα. Μπορώ να κρατήσω την οικονομία δυνατή. Μαζί μπορούμε να διαχειριστούμε τα δύσκολα, και να δημιουργήσουμε μία Κύπρο των ευκαιριών, με αξιοπρεπείς πολίτες. Και το πιο σημαντικό, θα αγωνιστώ για επιστροφή στον διάλογο, για τη λύση, την απελευθέρωση και την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας. Αυτή θα είναι η πιο ριζική και η πιο αποτελεσματική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου και του λαού μας.

Σε λίγες βδομάδες ψηφίζουμε. Σας καλώ να αναλογιστείτε τι είναι σημαντικό για το αύριο το δικό σας, των παιδιών σας, της Κύπρου μας. Η υποψηφιότητά μου έχει ταυτότητα και σαφή προσανατολισμό. Έχουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα με προοπτική για τον τόπο. Σας ζητώ, από όποιον χώρο και αν προέρχεστε, να στηρίξετε αυτές τις ωφέλιμες πολιτικές για τον τόπο μας. Από την ψήφο σας εξαρτάται η ασφάλεια, η σταθερότητα, η προοπτική μας. Τώρα είναι η ώρα της Κύπρου μας. Τώρα είναι η ώρα της οικονομίας. Η ώρα της αποτελεσματικότητας. Η ώρα της λύσης. Η πατρίδα μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ικανή ηγεσία. Χρόνια πολλά και σας ευχαριστώ».

 

(ΜΒ)