Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-01-2023 11:51

Ανακοίνωση του ΚΕΠΑ για επιμορφωτικά προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα που απασχολείται στον τομέα των Συστημάτων Ψύξης και Κλιματισμού

Tο Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αφορμή ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, ημερομηνίας 10/1/2023, για εργατικό ατύχημα που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στη Λεμεσό, με την έκρηξη/ανάφλεξη εξωτερικής μονάδας κλιματισμού κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο και ειδικά τις εταιρείες και το προσωπικό που ασχολούνται με εγκαταστάσεις και συντήρηση συστημάτων ψύξης και κλιματισμού για τα ακόλουθα:

  • Το ΚΕΠΑ οργανώνει σε εξαμηνιαία βάση επιμορφωτικά προγράμματα που απευθύνονται σε προσωπικό που απασχολείται στον τομέα των Συστημάτων Ψύξης και Κλιματισμού, σε νεοεισερχόμενους στον τομέα, ενδιαφερόμενους τεχνικούς και σε ανέργους. Διοργανώνει, επίσης, μετά από αίτημα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
  • Τα προσφερόμενα από το ΚΕΠΑ προγράμματα καλύπτουν έναν ευρύ φάσμα θεμάτων στον τομέα των Συστημάτων Ψύξης και Κλιματισμού, μεταξύ των οποίων και νέες τεχνολογίες ψύξης με τη χρήση αερίου R744 (CO2 - διοξείδιο του άνθρακα). Η νέα αυτή τεχνολογία βρίσκεται στα αρχικά στάδια εφαρμογής της στην Κύπρο και, ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαία η επιμόρφωση και εξειδικευμένη κατάρτιση των τεχνικών ψύξης και κλιματισμού στον τρόπο λειτουργίας, εγκατάστασης, συντήρησης, επιδιόρθωσης και, κυρίως, στα θέματα ασφάλειας και υγείας λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτού του αερίου σε ό,τι αφορά τις φυσικές ιδιότητες (τοξικότητα, αναφλεξιμότητα) και τις συνθήκες λειτουργίας (εξαιρετικά ψηλές πιέσεις). Για σκοπούς προσφοράς της ειδικής αυτής επιμόρφωσης, το ΚΕΠΑ απέκτησε πρόσφατα τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι ίσως και ο μοναδικός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κύπρο.
  • Τα πιο πάνω προγράμματα αναρτώνται σε εξαμηνιαία βάση στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ στην ενότητα «Προγράμματα κατάρτισης» --> «Τεχνική Επαγγελματική Κατάρτιση». Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα τηλέφωνα 22697231 και 24812350 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@kepa.mlsi.gov.cy και itsolias@kepa.mlsi.gov.cy.

(ΜΓ/ΕΧΡ)