Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-02-2023 14:27

Συνέντευξη Τύπου για τη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2023»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23 Φεβρουαρίου 2023, στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας συνέντευξη Τύπου για τη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2023».

Η εν λόγω Έκθεση συνδιοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου  και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.

Η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2023» θα φιλοξενείται στο Περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου, στη Λευκωσία, κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες και η είσοδος προς το κοινό θα είναι ελεύθερη:

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023

08:30 – 14:00 / 16:00 – 20:00

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023

15:00 – 20:00

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023

15:00 – 20:00

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης, Ιδρύματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Σύμβουλοι Σπουδών και Καριέρας και άλλοι επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης και καριέρας από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία,  τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ελβετία. Επίσης, φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από σύμβουλους του Δικτύου EURES για ευκαιρίες εργοδότησης σε χώρες της Ευρώπης. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνονται σύντομες ενημερωτικές παρουσιάσεις για θέματα σπουδών, κατάρτισης και καριέρας.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε τη σημαντικότητα διεξαγωγής της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2023» αναφέροντας ότι η εν λόγω Έκθεση συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων του Υπουργείου, που αφορούν στην παροχή κατάλληλης Εκπαιδευτικής και Επαγγελματικής Συμβουλευτικής που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τόσο των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αποτελούν το μελλοντικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, όσο και των αποφοίτων των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης για θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης και κατάρτισης, αλλά και για θέματα που αφορούν στη συνέχιση των ακαδημαϊκών τους σπουδών.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Διευθύνσεις του Υπουργείου έχουν προγραμματίσει σειρά επισκέψεων των τελειόφοιτων μαθητών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από όλες τις επαρχίες της Κύπρου κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Έκθεσης.

Το ΥΠΑΝ θα συμμετέχει στην Έκθεση με δικό του περίπτερο στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν και να λάβουν πληροφορίες από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου που ασχολούνται με την Ανώτερη Εκπαίδευση και την παροχή Εκπαιδευτικής/Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, και συγκεκριμένα: τη Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης- Υπηρεσία Εξετάσεων, την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, Στο περίπτερο του ΥΠΑΝ θα συμμετέχουν, επίσης, ο ανεξάρτητος Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ), τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ).

Το ΥΠΑΝ χαιρετίζει αυτή τη διοργάνωση και εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο προς τους συνδιοργανωτές για την αγαστή συνεργασία και την ενεργό εμπλοκή τους στην υλοποίηση και συνεχή εξέλιξη αυτού του θεσμού, όσο και προς όλους του συμμετέχοντες, και καλεί το κοινό να επισκεφθεί την Έκθεση.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα 2023» υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://www.edufair-cyprus.eu/.

ΙΠ